27 February 2010

Salam.

Owhoo~
To0 much stories!
"swing swing swing" in my MIND.
Mana satu nak saya kisahkan dulu?

Hal itu? Naaa mungkin lagi! syiiuh syiiuh syiiuh!
Hal nikah-kahwin? Oyeh~ Nanti saya update.
Hal kerja? Hurm, so far so good & I feel good!

Hidup saya aman, harmoni dan BAHAGIA.
Alhamdulillah.

Jangan ditangisi ketiadaannya, kerna dia bukan sesiapa.
Hadirnya, hanya sementara.
Merawat duka & luka yang kian terubat.

SAYA, CIK yang bakal bergelar PUAN.

I am trying to stand towards the day I will get married!

Wan Hairy, I will be BESIDE you, for ever & ever!
Please forgive me.
I not know what I do.
Please forgive me.
I can't stop LOVING you~
Love, please don't deny me!

20 February 2010

:)

Salam.

Sudah-sudah lah membaca my previous entry.
Perempuan itu sudah saya halalkan kata kutuknya kecuali kata-kata anak-anak saudara perempuannya.
Salam kemaafan juga sudah saya hulurkan kepadanya.

Saya diamkan diri bukan kerna saya BERSALAH.
Apapun yang terjadi, saya mahu bersabar.
Sabar saya menunjukkan saya masih ada IMAN.
Alhamdulillah.
(=

Sudah di sini semua.

17 February 2010

my new baby!

Salam.

Sejak kesayangan saya si Sony Ericsson C903 tu terpaksa diservis dek kecuaian saya, terpaksalah saya menggunakan telefon tangan E Series tu. Tapi saya pakai tak lama pun. Telefon tu bukan untuk digunapakai buat masa sekarang. Bulan Jun ni baru boleh jadi hak milik. SATU hari saja pakai sebab dah tak ada telefon lain. Semalam, dengan gigihnya saya ke Kubang Kerian dengan Encik Wan Hairy walaupun KERJA bertimbun-timbun di office. Saya ambil excuse from college for only 1 HOUR. Huhu. Rasa kejap sungguh keluar. Nasib lah office dekat jugak dengan area kedai telefon tu. So semalam, saya merembat Sony Ericsson Cyber-Shot K770i dengan harga separuh dari harga pasaran. Pinjam fulus Encik Tunang since saya memang tak dapat gaji lagi. Hujung minggu depan baru merasa duit gaji. Telefon yang saya gunapakai sekarang ni adalah 95% okay luar dalam, yang meragamnya KEYPAD! Susah sikit nak tekan cepat-cepat. Terpaksa saya tekan KUAT-KUAT. Huhu. Tapi, apapun, saya TETAP sayangkan si C903... Cepat lah kembali..
my new gadget (=

14 February 2010

Salam.

Sekadar nak bercerita hal kerja yang saya jawat buat masa sekarang.
Apapun, saya gembira dapat bekerjasama dengan para pelajar Kolej ini.
(:

pagi-vs-malam

Salam.

Pagi-pagi waktu saya bertolak pergi kerja di Kota Bharu, langit macam dalam gambar kat bawah ni. Langit masih tidur tapi saya kalut ribut panaskan enjin kereta. Hari-hari, keluar pagi balik malam. Jauh tak jauh, terpaksa saya terima.
Penat tapi itu ibadah!

Gambar di bawah ni adalah warna langit ketika saya pulang ke rumah lewat petang.
Kalau awal pun dalam jam 6.45 petang!
Owh sangat letih~

Saya sudah selesai menjalani Kursus Kahwin untuk pernikahan akan datang di Balai Islam, Lundang, Kota Bharu pada hari Selasa & Rabu lepas.
Hurm. Ada kisah lucu di sebalik kursus yang berkaitan SIJIL nikah saya.
Nanti saya ceritakan. Apapun, dah ada sijil, dah boleh nikah lah!
Kan kan?

Dan, inilah GADIS SUNTI yang bakal menamatkan zaman dara di usianya 24 tahun 1 hari...... InsyaAllah, bakal menjadi isteri kepada Encik Wan Hairy B. Wan Jusoff, jejaka kelahiran Kelantan yang berusia 31 tahun.
HIV Test belum buat lagi.
Saya gerun tengok darah okeh.
Kalau tengok darah, dengan darah-darah saya sekali BERDERAU!
=p

13 February 2010

bunga! =p

Salam.
Got this ROSE from my fiance.
Owh, saya tak sambut Valentines okeh!
(=

09 February 2010

Pray for US!

Salam.

Cinta antara KITA
&
Jangan ada RAGU..

3 MONTHS + 3 WEEKS + 3 DAYS

until,

Zatul
&
Hairy
's

WEDDING DAY

Wish you a great day & may ALLAH protects you and your family towards your coming wedding day on June!
Happy always~

08 February 2010

.SOULmate.

Salam.

Saya terpanggil untuk berkongsi LIRIK ini...........

Di saat kau lena dia berjaga
Kau bersenang dia bekerja
Untuk mu tiada terbatas
Memberi tidak minta dibalas
Ingin dibinanya untuk mu
Kehidupan yang sempurna
Punya kekuatan jiwa
Punyai maruah

Leterannya dari rasa luhur
Menegur sebelum terlanjur
Itulah yang diwarisi
Pesan ibu terpahat di hati
Beringat-ingatlah berpesan pesan
Untuk kebaikan
Marah bukan kebencian
Tapi tanda sayang

Engkau semakin dewasa
Berjiwa merdeka
Sedang dia semakin tua
Membilang usia
Di saat kau berjaya
Dia tiada berdaya
Semoga kau tak lupa
Jasa bonda

I LOVE my MAMA

03 February 2010

:)


Jadilah seorang wanita ibarat bekas kaca yang sukar di sentuh.. Hanya orang yang mampu sahaja boleh memilikinya..

02 February 2010

Salam.

SERONOK!

=)

Nak kahwin + kerja sangat okei = otak jadi tingtOng happy!

Pergi dulu....



01 February 2010

owh my darl~

Salam.

Semua kerja TERTUNGGAK di Kolej PTPL berkaitan permit mengajar sudah saya selesaikan petang tadi. Rasa nak terus PENGSAN sekarang nih!! Owh katil, I nak peluk you okei! dan tido sambil meniarap. Yuhuuu~

Esok kerja. Esok kena bangun pukul 4 pagi lagi... Adeh! Esok Mama konti pukul 6 pagi, so saya kena bangun seawal yang mungkin. Kalau tak nanti kena TINGGAL lah jawabnya. Kereta untuk ulang-alik dari KB-Machang-Machang-KB ada satu je. Satu lagi saya tinggal kat Radio. Huhu. Sayangkan MINYAK punya pasal. Kalau tak, melayang RM 50 pergi balik tau! Kereta Abah pulak saya tak usik sebab saya tak RETI bawak manual.

(*_*)

(T_T)

Okei. Esok masuk kerja dengan senang hati. Tak gundah-gulana macam hari semalam. Owh my students, I LOve You lah~ (=