27 July 2011

23 July 2011

Salam.

Happy Saturday dear !
Jom balik kampung. Hari ni pagi-pagi lagi Khalish bangun mintak susu, then mandikan dia sebab Papa dia nak bawak pergi office. Nampak macam seronok je pagi ni sebab dapat pergi jalan-jalan kan? Pukul 8 pagi lagi dah siap mandi tau. Kalau mandi, mesti merengek. Tapi, pagi ni siap senyum menggoda lagi you! auwwww. Suka la tu. Okeh, Mummy pun suka sebab dia tak kacau Mummy kemas rumah pagi ni. Sekejap lagi nak balik Kelantan. InsyaAllah sampai petang nanti. Esok lusa tulat nak siapkan tempahan kek sebelum masuk bulan Ramadhan nanti, sebab bulan puasa ni Mummy stay kat Kuantan. Ok. Out. Tata :)

20 July 2011

Salam.


Always remember to be HAPPY, because you never know who is falling in LOVE with your smile =)

Salam.

14 July 2011

Salam.

Duk taruk banyak-banyak gambar sampai lupa nak introduce anak kesayangan ni. hehe

He is WAN MUHAMMAD KHALISH NASR RIFQ.... Papa & Mummy dia panggil Khalish.. :)


13 July 2011

07 July 2011

the ARTs ;p

Salam.

Semalam was my first time playing with fondant and their difficulties since saya tinggalkan 4 tahun yang lepas. Actually, masa belajar kat UiTM Shah Alam dulu ada buat fondant, gum paste, pastillage and all things that relates with sugar yang melekitttt-lekittt tuh, nama kursus tu Pastry & Confectionery, bukan basic ye, tapi ADVANCE. Huhu. Tapi, sebab lama tinggalkan dan di tambah pula dengan TAK MINAT, so cita-cita dan impian tu berkubur macam tu saja. Tapi, tak tahulah sebab apa minat tu datang balik. Mungkin sebab banyak request and cake order from my friends kot. 

Masa masuk akhir trimester itu hari, minat nak buat kek dan tart datang tergedik-gedik. Tak tahu sebab apa. Terfikir jugak, kalau lepas bersalin nanti jadi MALAS macam mana? Sebelum bersalin beria-ia buat kek dan tart yang customer tempah sampai kaki bengkak dan sembab dan lenguh sampai menangis malam-malam sampai tak tahu nak mengadu kat siapa lagi. Hehe. Sebelum bersalin itu hari, memang ramai customer yang order sampaikan saya terpaksa reject order. TAK LARAT nak berdiri lama-lama. Paling banyak buat pun, 200 biji cheese tart saja untuk sorang customer. Kalau yang nak tempah sampai beratus-ratus lebih dari 200 biji memang saya tolak. Tak larat woo.. 

Lepas bersalin, rasa macam malas nak teruskan kerja buat kek ni. Tapi semangat tu tetap ada. Hehe. Sebelum bersalin saya ada terima tempahan 170 biji chocolate moist cupcakes topped with fondant dan 150 biji butter cake topped dengan fondant jugak, so, terpaksa la siapkan. Customer ni memang kita kena jaga hati dan perasaan. Macam kita jaga hati mak ayah kita, hati kasih-kekasih dan skandal kita lah. Hahaha. Minggu lepas selesai sudah job yang memerlukan 7 hari untuk siapkan. Hehe. Saya hanya menolong walaupun itu job saya. Saya pass kepada besties. Alhamdulillah beliau sedia membantu. Terpaksa pergi ke Kuala Lumpur untuk attend interview kat Jalan Cenderasari. Pergi sebab mengharapkan rezeki. Kan? 

So, lepas tengok cara dia buat, saya tahu yang saya boleh buat. Cuma tak mahir sebab dah 4 tahun tinggalkan benda remeh-temeh ni. 4 tahun tu memang lama tau. Sebab, practice makes perfect. Kalau tak practice, macam mana nak menghasilkan sesuatu yang perfect? Betul? Tapi gambar cupcakes yang kat bawah ni, saya tak practice pun. Sebab tu nampak tak perfect. Main belasah jek. Tapi, still boleh makan. Cuma, sayang nak makan sebab warna-warni. Layan je lah ye.. ;)




Lain kali, lain hari, kita play with fondant lagi ye. 
Suka sebab boleh buat kita jadi kreatif. 

Okeh. 

Out. 

Anak dah menangisssss mintak susu.... ;p

03 July 2011

if i were a cupcakes, what flavor would i be ?

Salam.

I would like to be a -- FRANGIPANI .... =)

Wedding cake stand, made by ME..

- amour ' love -
















and, many MORE...... 

Tempahan masih di buka sehingga hujung bulan Julai. 
Tempahan terhad untuk Kuantan dan Kota Bharu.. 

Thanks for viewing dearies ! ;)